Petrakerk Lombardijen:

Vanaf 1 januari 2010 worden alle activiteiten van de Vrije Evangelische Gemeente Rotterdam gezamenlijk met de Gereformeerde kerk Lombardijen gehouden in de Petrakerk.


Adres:

Pliniusstraat 21
3076  AH
Rotterdam


Hoe kom ik er?

Met de Trein:
Vanaf NS-station Rotterdam-Lombardijen de uitgang west (Lombardijen) nemen, over het viaduct de Spinozaweg oversteken (langs het spoor). Naar beneden langs de Spinozaweg. Deze richting aanhouden (via de eerst volgende straat); aan het eind, tegenover het winkelcentrum, staat op de hoek het kerkgebouw.

Met Tram 2 of Bus 76:
Uitstappen halte Molenvliet; kruispunt met Spinozaweg oversteken, lopen richting station Lombardijen. Na het volgende stoplicht staat rechts de Petrakerk op de hoek; de ingang is rechtsaf aan de Pliniusstraat, tegenover de winkels. (ca. 400m lopen)

Met Bus 144 of 145:
Uitstappen halte Spinozaweg; lopen richting station Lombardijen, kruispunt met Pascalweg oversteken. Na het volgende stoplicht staat rechts de Petrakerk op de hoek; de ingang is rechtsaf aan de Pliniusstraat, tegenover de winkels. (ca. 500m lopen)

Met Bus 70:
Uitstappen halte Catullusweg; lopen richting Spinozaweg. Voor het stoplicht staat rechts de Petrakerk op de hoek; de ingang is rechtsaf aan de Pliniusstraat, tegenover de winkels. (ca. 200m lopen)

Met Bus 184:
Uitstappen halte Pascalweg; lopen richting Spinozaweg. Eerste straat rechtsaf, Catullusweg, ingaan. Voor het stoplicht staat rechts de Petrakerk op de hoek; de ingang is rechtsaf aan de Pliniusstraat, tegenover de winkels. (ca. 500m lopen)

Met de Auto:
Voor eigen vervoer zie plattegrond hiernaast.
Parkeermogelijkheden zijn er langs de Pliniusstraat, bij het winkelcentrum.

route vanaf station Rotterdam-Lombardijen

route vanaf de bushaltes

klik op het plaatje voor een grotere weergave

Route beschrijving voor hen die van verder weg komen:

Vanuit de richting Dordrecht / Breda via de A16, of uit richting Gorinchem via de A15:
Bij het naderen van verkeersplein Ridderkerk (op de A16 na afslag 23, H.I.Ambacht; op de A15 na afslag 21, H.I.Ambacht) de rechter rijbaan aanhouden, richting Ring Rotterdam Zuid / Europoort, A15. Deze richting blijven aanhouden, de bocht naar links volgen, richting Vaanplein. Hier weer de rechter rijbaan nemen, bij afrit 19a richting Zuidplein / Ahoy aanhouden. Bij het naderen van de stoplichten richting Lombardijen aanhouden, rechtsaf (2x stoplicht). We rijden nu de Spinozaweg op. Na de kruising met de Molenvliet, bij het volgende stoplicht rechtsaf. De Petrakerk staat op de hoek.

Vanuit richting Rozendaal / Zierikzee via de A29:
Bij het naderen van verkeersplein Vaanplein de linker rijbanen aanhouden, richting Zuidplein / Ahoy, rechtdoor; direct voorbij het Vaanplein opschuiven naar rechts, richting Lombardijen. Bij de stoplichten rechts aanhouden (2x stoplicht), de Spinozaweg op. Na de kruising met de Molenvliet, bij het volgende stoplicht rechtsaf. De Petrakerk staat op de hoek.

Vanuit de richting Gouda / Utrecht via de A20:
Bij het naderen van verkeersplein Terbregseplein (na afslag 16, Alexander) de rechter rijbaan aanhouden, en naar rechts invoegen richting Brienenoord / ring Rotterdam-Oost / Dordrecht / Breda. Ook hier de rechter rijbaan aanhouden, en aan het einde van de bocht naar links weer naar rechts invoegen bij het bijkomend verkeer. Opschuiven naar rechts. Daarna komt er nog een rijbaan bij aan de rechterkant; nu weer verder opschuiven naar de rechter rijbaan, richting Feyenoord / IJsselmonde. Deze rijbaan houden richting Brienenoordbrug. *Op de brug de rechter rijbaan houden, en direct over de brug afslag 24 nemen richting IJsselmonde. Direct op de afslag rechts aanhouden, een volledige cirkel naar rechts maken (360), in dezelfde rijbaan blijven en onderaan gelijk weer de bocht naar links volgen, richting Groot IJsselmonde, tot aan het stoplicht op de rotonde. Hier rechtdoor de rotonde verlaten; de weg volgen, via een kruising met stoplichten, tot we bij een rotonde komen; hier de 2e afslag richting Barendrecht aanhouden. Direct hierna volgt weer een rotonde; hier de eerste afslag nemen. Bij het volgende stoplicht rechtdoor, nu richting Lombardijen aanhouden, alsmaar rechtdoor, onder de spoorlijn door (bij station Lombardijen). Hier de linker rijbaan nemen voor rechtdoor. We rijden nu op de Spinozaweg. Bij het 1e stoplicht links staat de Petrakerk. Linksafslaan is hier meestal niet toegestaan. Wel toegestaan is hier rechtsaf slaan, keren op de weg en daarna het kruispunt recht oversteken. Ook mogelijk (afhankelijk van verkeersdrukte) is bij het volgende stoplicht (kruispunt Molenvliet) 180 linksom, terugrijden naar het stoplicht en dan rechtsaf slaan. Het kerkgebouw staat op de hoek.

Vanuit richting Den Haag / Delft via de A13:
Hier kan men kiezen voor een route door de stad via de Maastunnel, of over de rondweg via de Brienenoord bruggen. We beschrijven hier alleen de route via de rondweg. Bij het naderen van verkeersplein Kleinpolderplein (80 km/h) de linker rijbanen aanhouden, richting Dordrecht / Utrecht / Ring Rotterdam-Oost. Na de bocht naar links, een baan opschuiven naar links om op de rondweg te blijven. Bij het naderen van verkeersplein Terbregseplein de rechter rijbaan aanhouden, richting Dordrecht / Breda. Na de bocht naar rechts, invoegen naar rechts op de bijgekomen rijbaan. De rechter rijbaan aanhouden richting Feyenoord / IJsselmonde tot op de Brienenoordbrug. Volg verder de beschrijving van de A20 vanaf *.

Terug richting Vaanplein:
Terug richting Spinozaweg, bij de stoplichten linksaf de Spinozaweg op. Richting Ring Rotterdam aanhouden. Bij het 3e stoplicht links aanhouden, daarna nogmaals links de toegangsweg op naar de A15; hier kiezen voor Dordrecht of Zierikzee.

Terug richting Brienenoord:
Terug richting Spinozaweg, bij de stoplichten rechtsaf de Spinozaweg op. Onder het treinviaduct door, bij de rotonde met stoplichten rechtdoor. Na de daarop volgende stoplichten (ook rechtdoor), op de rotonde 2/3de (2de afslag), direct daarna de volgende rotone rechtsaf (1e afslag). De weg volgen tot de grote rotonde voorbij het shell station; hier richting Cappelle a/d IJssel aanhouden. Na een bocht van 90 linksom volgt een bocht van 360 rechtsom, en u bent op de Brienenoordbrug. Hier een baan naar links opschuiven, om op de rondweg te blijven. Voorbij de afslagen Cappelle en Kralingen, de rechter rijbaan houden voor richting Gouda / Utrecht, of 2 banen naar links opschuiven voor richting Den Haag.

Klik HIER om uw vragen of opmerkingen door te geven.
Home | Mail Webmaster